Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Враження про правосуддя в багатьох людей формується тоді, як вони пішли в суд. У нас більше двох років як припинено робота Вищої кваліфікаційної роботи суддів. Два роки не поповнюється. Скільки судів за цей час припинили свою роботу, тому що немає «нової крові», - каже Микола Гусак.

Він зазначив, що у президента на підписі лежить чимало подань ВРУ, які були своєчасно оформлені, зокрема щодо кандидатів на посаду судді. Микола Гусак пояснив, що за законом президент повинен протягом 30 днів прийняти указ. Більше цього, заявив він, Верховна Рада прийняла антидержавний закон з цього питання і вважає, що винна буде не вона, а судді.

«Ні, держава винна, не треба поділяти. Суди стали заручниками. Суд, в якому 1 суддя, – це не суд. А є ще з десяток судів, які взагалі припинили роботу. Зараз вимушено хочуть перекроїти, зробити окружні місцеві суди», - розповів Микола Гусак.

За його словами, головне враження від судової реформи народ отримує по справах, які знаходяться на розгляді в судах, а їх зараз настільки багато, що суди не справляються з їх своєчасним розглядом. Він навів в приклад, що в таких умовах, суддя, наприклад, не встигає в законний триденний строк розглянути подання слідчого.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про взаємозв’язок визначення дати дня незалежності України з тим, хто насправді є сувереном нашої держави.

Також Знай.ua писав про те, що Кириченко розповіла, що робити із конституційною моделлю України.