Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Тарифи ми вже не тягнемо, але вони стануть ще вищими. Подорожчає в ціні майже все. Відразу шість комунальних послуг додадуть у ціні. Коли читаєш такі новини, то розумієш, що наступного року без підвищення тарифів ніяк не обійдеться», - заявила Катерина Котенкова.

Вона додала, що до цього додаються вимоги МВФ підняти тарифи за черговий транш. Журналістка зазначила, що влада вже ухвалила рішення про підвищення цін на теплопостачання, але разом з ним подорожчають інші тарифи в платіжках. Зокрема, пояснила вона, що електроенергія для побутових споживачів додасть у ціні від 20 до 45%, а для представників бізнесу – на цілих 50-70%.

«Українські сім'ї почнуть платити за газ більше на 15-20% (кубометр коштуватиме майже 9 гривень), а теплокомуненерго доведеться віддавати на 30-50% більше. Підвищаться тарифи і на розподіл та доставку «блакитного палива» – на 40-60% (близько 4-5 гривень). Водночас питання про надання державної допомоги українським громадянам залишається відкритим, оскільки в бюджеті просто може не вистачити грошей на субсидії», - розповіла Катерина Котенкова.

З її слів, люди не хочуть все це терпіти і вже виходять на акції протесту. Зокрема, розповіла журналістка, минулого тижня у Києві пенсіонери та бюджетники вийшли на велику акцію проти ЖКГ-тарифів та вимагали від влади перегляду тарифів та відставки мера.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.