Про це він розповів у своїй програмі «100% Лямець».

«З року в рік існує процес, який називається: «ми взяли бюджет попереднього року, трохи «допилили» та скоригували те, що було раніше». У нас виходить повторення тієї ж моделі, яка ще була за часів Леоніда Кучми», - наголосив Сергій Лямець.

За словами експерта, те, що якісь представники влади не покладаючи рук днями та ночами формують бюджет, це міф. Як зазначив експерт, насправді новий бюджет робиться на основі минулого, але із внесеними корективами під нинішні умови.

«З кожним роком все менше грошей залишається, щоб витратити, наприклад, на «Велике будівництво». Якщо ми просто дивимося на бюджет і нічого не беремо в борг, то в бюджеті тільки те, що ми збираємо: це потрібно роздати вчителям, лікарям і так далі, а також перекинути трохи до Пенсійного фонду – ось у нас грошей і не лишилося» , - наголосив Сергій Лямець.

Як зазначив експерт, при складанні бюджету побажання соціальних груп населення враховуються в останню чергу. За словами експерта, влада маленькими кроками підвищує зарплати вчителям, лікарям та ін., просто підлаштовуючись під інфляцію, а також, щоб потім зробити гучну заяву, що у наступному бюджеті закладено вищі зарплати.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець розповів, як МВФ почав впливати на процеси в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Сергія Лямця, що головний ресурс держави – це люди.