Про це він розповів у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика».

«До неї в мене було п’ять художніх книжок, один роман кілька збірок оповідань і одна нон-фікшн-праця про історію реаліті-шоу з 1948 року по Революцію гідності. Ідея була: показати, як зароджується суспільство спостереження, як зароджується інтертеймент, в якому кожен з нас бере на себе роль маленького – великого брата, і як ця річ через трансляцію, життя наживало перетікає згодом у стрім-трансляцію Революції гідності», - каже він.

Жанр нової своєї книги письменник назвав прикладом того, чим може бути нон-фікш у широкому розумінні слова.

«Публіцистика для мене радше пов’язана з політично-концентрованим висловлюванням, есеїстика пов’язана з польотом, свободою викладення. А нон-фікшн ніби вбирає в себе і політичну рамку, і суб’єктивний стейтмент автора, і при цьому дає простір, засновуючись на реальності, документальних свідченнях, архівах, живих зустрічах. В ній є простір художності. Для мене завжди важливо, щоб це залишалося художнім, давало естетичну насолоду читачу, як би боляче не було, яким би жахливим не був фактаж. Але ти зустрічаєшся з великою пригодою та переживаєш її, занурюючись у книжку», - зазначає автор.

Тому для нього це нон-фікшн, який дозволяє показати різні профілі того, чим він може бути.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Він може бути з якимись дивними прийомами, коли 642 рази зустрічається слово «вугілля», він може бути грою шрифтами, з якимись такими речами. Але при цьому в ньому залишається ця вкоріненість в реальність», - резюмує Олександр Михед.

Як повідомляв Знай.ua, грузинський дипломат і громадський діяч, президент ВГО «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе вважає, що міністром оборони має бути цивільна особа.

Також Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну уявляють країною, яка ніяк не може знайти себе.