Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Європейський Союз - дуже сильна організація, тому що її основою є економічна вигода. Економічна вигода набагато сильніше ідеологій, тому питання перемоги на виборах в Німеччині - це питання ідеологічне. У Німеччині перемогли групи, які прийнято називати ультралівими, які хочуть від держави повної соціалізації, визнання всіх правил, які держава не визнавала. Вони сьогодні набули більшої сили, ніж раніше, і не хочуть більше чекати, як це було в Сполучених Штатах, і готові формувати уряд на своїх умовах», - каже він.

У той же час ми розуміємо, що на виборах в Німеччині перемогла соціал-демократична партія (СДПН), а вона все-таки лівоцентристська, не зовсім ліва.

«Те, що хочуть німецькі ліві, може сильно вдарити по економіці Німеччини. А це викличе невдоволення всіх партнерів Німеччини. У зв'язку з цим, природно, існують різні проблеми у пана Шольца, який формує уряд. Тому можливі різні варіанти. Цілком можливо, що він в кінцевому підсумку повернеться до союзу з ХДС/ХСС і знайде якусь малу партію, яка погодиться за великі поступки увійти в цей уряд, і тоді все буде вирішено», - міркує аналітик.

З іншого боку, можливо, що під загрозою такої коаліції ліві партії погодяться на умови СДПН центристського характеру.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«У такому випадку вони теж отримають якісь економічні подарунки, комусь із них будуть дані великі бонуси, які вони спробують використати для перемоги на наступних виборах. Поки що нічого не ясно, поки що буде йти торг», - робить висновок Манн.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.