Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“Є об'єктивна проблема: падіння народжуваності. Тому що в основному Пенсійний фонд діє за принципом піраміди, і люди, народжені в 1950-1960-тих роках, самі народили досить багато дітей, і ось ці діти їм... Хоча б якусь пенсію забезпечують. Відповідно, народжені у 1980-1990-тих – у них якось дітонародження з моди вийшло. По суті мене годувати буде вже нікому, через 20-30 років”, - сказав Микола Спірідонов.

Він зазначив, що вже не розраховує на жодну пенсію, хоч у якомусь вигляді. При цьому у людей забирають гроші до Пенсійного фонду без перспектив того, що хтось забезпечуватиме пенсію нинішнім працівникам.

“Сподіватися українцям у плані Пенсійного фонду особливо нема на що. Ця проблема частково є і в країнах Європейського Союзу, там теж старіє населення, народжуваність падає. Але частково там це вирішується за рахунок українців, які молоді їдуть, починають працювати і утримувати пенсіонерів польських чи німецьких. Україна в цьому плані менш приваблива, до нас не їдуть утримувати наших пенсіонерів. Тому єдине, що можна порадити моїм ровесникам, кому 35-40 років, це спробувати обзавестися тією ж нерухомістю”, - додав Микола Спірідонов.

За його словами, також українці можуть відкрити рахунки у кількох банках або виростити успішних вдячних дітей.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.