Про це він розповів у своїй програмі «100% Лямець».

Як пояснює журналіст, з 2014 року Україна тісно співпрацює з МВФ і з того часу в державі зростає лише інфляція. Зокрема, каже він, люди, яким виплачують зарплату у валюті, добре розуміють різницю між 100 доларами сьогодні і у 2014 році. «Доходи населення різко впали і купівельна спроможність грошей впала, але за рахунок того, що курс стабільний, здається, що у нас у доларовому еквіваленті стало жити краще», - міркує Сергій Лямець.

Окрім того, додає він, є велика різниця між 500 доларами сьогодні і навіть у 2019 році, оскільки за цей час багато товарів подорожчало вдвічі. «Це не можна не помітити. Валютний курс відірвався від внутрішнього життя економіки і останні два роки курс працює проти нас», - підкреслює гість програми.

Сергій Лямець пояснює, що при стабільному валютному курсі інфляція спалює будь-які заощадження та доходи, оскільки іноземна валюта не дорожчає, а інфляція не зупиняється.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лямець заявив, що головний ресурс держави – це люди.

Також Знай.ua писав про те, що Лямець розповів, як МВФ почав впливати на процеси в Україні.