"Для недопущення соціальної катастрофи в області Уряду, Міненергетики і Регулятору терміново потрібно вжити заходів", - написав експерт на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, як тимчасовий екстрений захід має бути вирішене питання постачання газу на ТЕС.

"Варіантів насправді небагато: ввести спеціальну ціну на природний газ для беззбиткової роботи станції, або здійснювати доплату ТЕС за вироблену е/е на газі. Все це – політичні рішення, за які відповідає влада", - зазначив експерт.

Як пояснив Омельченко, Луганська ТЕС один із основних виробників електроенергії в області, працює на антрациті, яке через відсутність залізничних підходів з України постачалось з Росії. Однак через вугільну блокаду РФ поставки палива зупинились.

За словами Омельченко, станом на 8 грудня на складах ТЕС менше 30 тис. тонн - на 20 діб роботи в одноблочному режимі, після чого станції загрожує повна зупинка.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"У цьому випадку без електроенергії залишаться об’єкти критичної інфраструктури (школи, садочки, медзаклади, шахти), стратегічні підприємства. Крім того, більш ніж 250 тис. абонентів можуть залишитися без питної води, а жителі міста Щастя – ще й без теплозабезпечення", - застеріг директор енергетичних програм Центру Разумкова.