Його слова прозвучали у програмі «Розвилка».

«В Україні немає енергетичного ринку – замість нього енергетичний базар. У нас навіть досі немає балансу енергоринку. Були люди, які намагалися його збудувати, але їх ніхто не почув. Тому енергетична криза у Європі призведе до підвищення тарифів у нас. В Україні теж буде криза, за яку зрештою заплатить проста людина. А інші люди, не дуже прості, на цьому зароблять. І австралійське вугілля зараз не дістається Україні – його закуповує Америка. А криза боляче вдарить по гірничо-збагачувальних та металургійних підприємствах України. Надходження до бюджету від них суттєво знизяться. Власне, саме тому влада намагається не допустити кризу. А кон'юнктура на світовому ринку зараз несприятлива – руда значно подешевшала», – розповідає Руслан Бізяєв.

Але, на його думку, ці економічні проблеми не призведуть до серйозного зростання відтоку населення з України.

«З 2020 року відтік населення з країни зберігається на колишньому рівні. За рік виїхало близько одного мільйона двохсот тисяч людей, переважно з Західної України. А зараз треба ще подивитися, як їх прийматиме Європа, адже там теж закручують гайки. Все ж таки одна справа – сезонна робота, і зовсім інша – постійна», - каже Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав Росію «людиною з рушницею».

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв пояснив, для чого потрібний аудит Біловезьких угод 1991 року.