Його слова прозвучали у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24».

«Аудит Біловезьких угод потрібен для того, щоби зрозуміти, наскільки тоді нас обдурили. Адже вони замислювалися як договір про мирне «розлучення», але саме його й не вийшло. З 1992 року пострадянський простір охопила низка регіональних конфліктів – і територіальних, і національних. Крім того, на цьому просторі мали зберегтися певні економічні зв'язки, які дозволили б країнам колишнього СРСР перейти до нового технологічного укладу – але цього теж не сталося. І, найголовніше, Біловезькі угоди мали забезпечити гідний рівень життя громадян, але й цього не було. З 1991 року кожен президент України вважав, що зарплата в сто доларів – це добре», - нагадує Руслан Бізяєв.

Щодо слов'янських народів він пропонує розмежовувати поняття «об'єднання» та «взаємодоповнення».

«Наприклад, загальноєвропейський ринок – це питання найближчих 20-30 років, адже глобалізація у класичному розумінні не працює. Все питання в тому, на яких засадах буде ґрунтуватися цей ринок. Адже домовлятися можуть лише рівні. Домовляються дві фігури – або два гравці. Тільки тоді це взаємодоповнення дасть кумулятивний ефект», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він припустив, яка концепція може прийти на зміну «російському світу».

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв зазначив, кому може бути вигідним розпад України.