Про це він розповів у програмі «Розвилка» з Любов’ю Завальнюк.

На думку експерта, запровадження формули Штайнмаєра в українське законодавство насправді не є проблемою. «Проблема у тому, як це виконати. Як розпочати реальну реінтеграцію?», - запитує він.

До того ж, каже Руслан Бізяєв, повсюдно в Україні говорять, що Байден буде змушувати Зеленського виконати Мінські угоди. «Чи так це? Мені здається, ні, бо зараз Україна перебуває в рамках атлантичних хартій у британській зоні впливу», - міркує політолог.

Окрім цього, акцентує він, саме Великобританія дає Україні кредити, тобто і впливає більше сам вона. Принагідно експерт зазначає, що зазвичай було так, що Україна отримувала гроші, а тоді – політичні побажання, зараз же прозвучали політичні побажання без жодного фінансування.

За словами Руслана Бізяєва, Мінські угоди – це вже мертвий політичний інструмент. «Введення чи невведення туди Сполучених Штатів категорично ситуацію не змінить. Тому що ключові проблеми – це політична частина Мінська», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати
Показати ще

Отже, підсумовує політолог, лише через непублічні прямі переговори вдасться вирішити ці ключові завдання, а без цього не може бути жодної імплементації політичної частини Мінських угод.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Західні партнери не зважають на нас.

Також Знай.ua писав про те, що Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.