Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Я знаю точно, навіщо потрібна Україна без олігархів, а Зеленський як глава держави, як гарант Конституції та з рештою як людина, яка користується достатньо високим рівнем суспільної підтримки, повинен реалізовувати суспільні очікування та бажання. У світі загалом всюди, де є вільний ринок та демократія, є проблема надмірного впливу грошей на політичні процеси. В усьому світі намагаються зменшити вплив корпоративного сектору на процес прийняття політичних рішень», - повідомив Валентин Гладких.

Аналітик сказав, що олігархи – це не тільки український феномен, є англомовний термін, який перекладається як кумівський капіталізм, або товариський капіталізм. Є прекрасний американський науковець та дослідник Роберт Райх, розповів він, який написав книжку «Врятувати капіталізм», де він якраз чітко показує, як корпоративна Америка, по суті, зловживає наявністю фінансового ресурсу та визискує суспільство собі на користь.

«Тому, якщо ви думаєте, що тільки в Україні багаті визискують умовно бідних на свою користь, то ви помиляєтесь. Така сама історія відбувається в багатьох країнах. В Європі трохи краща ситуація в цьому аспекті. Тому, коли Зеленський намагається перебудувати систему соціально-економічних та соціально-політичних відносин в такий спосіб, щоб люди, які зосередили велику кількість економічної влади, не використовували владу політичну для того, щоб потім створювати для себе привілейовану ситуацію на ринках, мені здається, що це абсолютно правильно та абсолютно в тренді взагалі глобальної нової геополітичної динаміки», - резюмував Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Толкачов запропонував провести в Україні експеримент з виплати абсолютного основного доходу.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Максим Ялі пояснив, проти кого насправді спрямована боротьба з олігархами.