Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

«Україна могла б провести один із перших кардинально відмінних від усіх світових експериментів щодо виплати безумовного основного доходу. Але щоб зрозуміти, чим ми могли б відрізнятися від усього світу, спочатку ми пройдемося тим, що відбувалося раніше», - заявив Толкачов.

Він зазначив, що експериментів із виплати безумовного основного доходу було дуже багато, зокрема, у Кенії, Росії, Фінляндії, США, Німеччині та багатьох інших країнах. Але, за словами Толкачова, більшість експериментів, які проводилися, мали короткостроковий характер – 1-3 роки.

«Жодний ресурс не стане достатнім, якщо ви розумієте, що він має характер тимчасового. Сьогодні вам є що поїсти, завтра є, а за рік це все закінчиться. Відбувається психологічна деформація і з'являється переконання, що ресурс треба накопичувати, відкладати на чорний день, на майбутнє, коли його не вистачить», - пояснив Толкачов.

Експерт упевнений, що мінімальний термін такого експерименту має становити 5-7 років, і лише тоді результати будуть більш реалістичними. Ще одним недоліком проведених раніше експериментів, за словами Толкачова, є те, що в їхньому ході людям просто видавали гроші і не проводили з ними психологічної роботи. Він зазначив, що звільнивши людину від матеріальної залежності, їй потрібно допомогти у самореалізації та дати для цього можливості.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про негативний вплив дефіциту матеріальних ресурсів на людину.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як дефіцит грошей в економічній системі впливає на відчуття щастя та свободи.