Про це він сказав у програмі «По делу» з Любов'ю Завальнюк.

Як зазначає Ялі, олігархічна система, яка сформувалася в Україні за 30 років, насправді заважає державі розвиватися і лише шкодить народу.

Тим не менш, каже він, зараз влада оголосила війну радше одному олігарху і це факт, який підтверджує законопроєкт №5600 і виправлення, що депутати намагалися внести з метою зменшення навантаження на логістику. «Фактично один конкретний олігарх платитиме більше, ціни на залізну руду будуть вищими, це будуть додаткові надходження до бюджету. Це плюс, безперечно», - зазначає Ялі.

Але гість програми стверджує, що найбільше від цієї боротьби постраждають не олігархи, а середній і малий бізнес. У приклад він наводить касові апарати, проти яких виступали ФОПи. Натомість Ялі підкреслює, що середній і малий бізнес – це основа демократичного суспільства, до якого ніби прагне Україна. До того ж, додає Ялі, зараз ФОПи виживають і в часи пандемії це буде ще один удар по них.

На думку експерта, все це – не правильно. «Але війна йде. З одного боку, можна привітати таку ініціативу Зеленського. Однак привід, під яким він вийшов на свій пресмарафон, про держпереворот – це була мильна бульбашка», - міркує він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Отже, підсумовує Ялі, законопроєкт №5600 спрямований не стільки проти олігархів, скільки проти середнього та малого бізнесу. А що буде із ключовою фігурою цього закону, каже гість програми, не відомо. «Звісно, ставки високі. Фактично мости спалили. Хтось мав розпочати, і цю ініціативу я підтримую», - підкреслює експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Федина заявила, що законопроєктом №5600 влада набиває кишені собі та своїм олігархам.

Також Знай.ua писав про те, що Мисливець заявив, що боротьба з олігархами в Україні – це фікція.