Про це він розповів в інтерв’ю на каналі Остапа Дроздова й поширив на своїй сторінці у Telegram.

«Треба називати речі своїми іменами, якими б вони не були неприємними», - каже генерал-полковник.

В цьому контексті Анатолій Матіос нагадав про історію Мордехая Вануну – ізраїльського техніка-ядерника, який розкрив ядерну програму Ізраїлю британській пресі після того, як його скоротили в 1986 році.

«Він образився, пішов і зняв 57 ядерних об’єктів Ізраїлю, поїхав на захід та розповів, що Ізраїль має ядерну бомбу. Навколо одні вороги. Мордехай Вануну, єврей, взяв і здав євреїв заради якоїсь ефемерної боротьби за мир. Він думав, що нічого не буде? Ні», - розказав Анатолій Матіос.

За його словами, після того, як всі західні держави висловили стурбованість і боролися за свободу Вануну, Ізраїль організував операцію, під час якої до нього підіслали жінку, з якою він поїхав до Риму, де його спіймали й кораблем довезли до Ізраїлю, де піддали слідству.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

«До сьогоднішнього дня він сидить, а Ізраїль з ядерною зброєю. Держава стає сильною завдяки людям. Є речі, які повинні робити люди заради держави», - вважає Анатолій Матіос.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі пояснив, чому Майдан через провал справи “вагнерівців” – малоймовірний.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Жорін висловився щодо зірваної операції по затриманню вагнерівців.