Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Україна одержала черговий транш від МВФ. І, звичайно, не без структурних маячків, а точніше – вимог. Якщо коротко, то до кінця року має вакцинуватися щонайменше до 17 млн ​​осіб, тарифи мають зрости у два рази, а то й у чотири рази. А пенсійний вік підвищать ще більше», - заявила Вікторія Панченко.

За її словами, Україна в оновленому Меморандумі про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом у рамках програми stand-by поставила за мету довести рівень вакцинації від COVID-19 мінімум до 17 млн осіб до кінця 2021 року.

«У Фонді зазначають, що вакцинація є важливим фактором сталого економічного поновлення. Водночас МВФ дорікнули Україні через низький рівень вакцинації населення. Такий показник може стати одним з ризиків для якнайшвидшого відновлення її економіки, кажуть експерти», - розповіла Вікторія Панченко.

Вона наголосила, що серед головних аспектів вимог МВФ до України – очікувані підвищення тарифів та пенсійного віку. Також, за її словами, дуже примітні пункти щодо комуналки та пенсій.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній вважає, що Мінські угоди мертвонароджені.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.