Про це він розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«Уявіть компанію, якій вже майже 100-150 років і ця компанія працює у 60-80 країнах – це такий собі «спрут», тобто держава над державами. Уявіть, що ця компанія займається тим, що вона у всьому світі торгує м'ясом, зерном, маслом, нафтопродуктами та рудою, тобто найживішим», - зазначив Сергій Лямець.

За словами експерта, якщо ця компанія займає навіть 10% світового ринку, вона може впливати на глобальні процеси і внаслідок на внутрішню ситуацію в країнах.

«От Росія має менше половини частки європейського ринку газу і тим не менш, коли склалася така ситуація, що трохи затягнули вентиль, то ціни на газ сягнули 2 тисяч доларів за тисячу кубів. Маючи маленьку частку, ти можеш впливати на глобальні процеси та мільйони людей», - сказав Сергій Лямець.

Як зазначив експерт, транснаціональні корпорації, які займаються торгівлею важливих товарів для людства та займають навіть менше половини ринку, можуть впливати на глобальні процеси та навіть створювати різні кризи у країнах.

Популярні новини зараз
Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець заявив, що останні два роки валютний курс працює проти нас.

Також Знай.ua публікував думку Сергія Лямця, що при формуванні бюджету інтереси соціальних груп враховуються в останню чергу.