Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Ефективність роботи уряду повинні оцінювати виборці. Вони дають таку оцінку – спочатку у соціологічних опитуваннях, а потім і на реальних виборах. Серед урядових кадрів меншість складають політичні призначенці, тобто люди, які виграли вибори, а також ті, кого вони привели з собою. Це президент з його Офісом, прем'єр-міністр, міністри, депутати та голови місцевих держадміністрацій. Решта – це кадрові державні службовці, які не змінюються з кожними виборами. Така світова практика, і Україна теж дійшла цього. У нас 95 відсотків кадрів залишаються незалежно від того, хто виграв вибори», - розповідає Ігор Попов.

Він пояснює, що ці люди працюють, виходячи не з політичних, а з професійних міркувань.

«Державних службовців не можна міняти разом зі шпалерами та меблями в офісі. Вони мають працювати й надалі. Ці люди мають досвід, вони пам'ятають та знають, що треба робити. Тим більше там такі зарплати, що за них ніхто не рветься працювати. Отож, щоб оцінювати ефективність роботи цих професійних управлінців, існують спеціально розроблені методики. А роботу політичних призначенців оцінюють виборці», - говорить Ігор Попов.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував державну політику заохочення до вакцинації в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Попова, тариф на розподіл газу обернено пропорційний рейтингу президента.