Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко розповіла, що у фінальній редакції документа депутати вирішили зберегти підвищення податкового навантаження на видобуток залізної руди. За її словами, правку №97, якою податки намагалися зменшити, у залі відхилили, незважаючи на попередню підтримку комітетом.

«Цей законопроєкт вносить низку змін, зокрема до Податкового кодексу України. Крім зміни ставок ренти на видобуток руди, документ вносить зміни до системи оподаткування сільгоспвиробників та фермерів, угод з продажу нерухомості, екологічного податку та акцизного податку», - каже Вікторія Панченко.

За її словами, чинна система оподаткування рентою працюватиме лише до набрання чинності законопроєктом №5600, зараз вона передбачає ставку 11-12%, а потім передбачається стягнення ренти з ринкової вартості. При цьому, додала вона, чим вищою буде ця ринкова вартість – тим більшою буде ставка ренти.

«Ще й податкові зміни передбачені цим законопроєктом. І ось ці пункти торкнуться будь-якого українця. Наприклад, операції з нерухомістю. Законопроєкт запроваджує 18% податку на доходи фізичних осіб з продажу фізичною особою третього та наступних об'єктів нерухомості протягом одного року. До речі, це стосується продажу земельних ділянок», - розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Вона зазначила, що нині дохід від продажу одного об'єкта, за винятком землі, на рік не оподатковується, а продаж другого та наступних оподатковується за ставкою 5%. Це, пояснила журналістка, дає змогу забудовникам оптимізувати витрати, продаючи квартири фізичним, а не юридичним особам.

Як повідомляв Знай.ua, Олександра Решмеділова зазначила, що на кону стоять податкові нововведення, зокрема, закон 5600.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов сказав, що ставлення олігархів до Зеленського погіршилося.