Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«У німецькій політиці взагалі рідко що змінювалося фундаментально за останні 60 років. Швидше за все це буде суміш всього старого з нотками нового, але ці нотки ми не помітимо, бо вони стосуватимуться внутрішньої політики Німеччини. Новий уряд Німеччини буде більш зосереджений на внутрішній політиці Німеччини. Зовнішня політика у новій коаліційній угоді не займає суттєвого місця», - повідомив Ілія Куса.

Експерт сказав, що Німеччина не припинить підтримку України, але для нового канцлера це точно не буде пріоритетним питанням. Він не пов'язаний жодними особистісними, моральними та іншими історіями, вважає він, як це було з Меркель, яка стояла біля витоків Мінських угод, ухвалювала рішення щодо введення перших санкцій проти Росії у 2014 році. Олаф Шольц не має всього цього шлейфу, підкреслив він, звичайно, він був тоді в уряді, але він не приймав ці рішення.

«Тому вони будуть віддалені від питання з Україною і нам доведеться з ними вибудовувати відносини по-іншому, ніж це було з Меркель. А ось у торговельно-економічному плані Німеччина з Росією матиме подальше зближення, тим більше це відповідає політиці соціал-демократів, представник яких став канцлером. Але в політичному сенсі у них буде не стільки жорсткий, скільки прагматичний діалог. Новий канцлер Німеччини як щодо Росії, так і щодо України не має додаткових особливих почуттів, тому відносини будуть прагматичними», - резюмував Ілія Куса.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ерфан Кудусов пояснив, чому багато українців не усвідомлюють війну в країні.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Тарас Чорновіл заявив про зустріч Байдена з Путіним: "Дошантажувався - зустріч відбулася".