Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

«Байден не хотів зустрічатися з Путіним. Він, до речі, не хотів з ним зустрічатися й у червні, проте Байден демонстративно заявив: «з тобою один раз вже поговорили по телефону, у нас ще 140 країн на черзі, от пройде другий круг – тоді з тобою й поговоримо», - сказав Тарас Чорновіл.

За словами експерта, після цієї заяви зі сторони США Путін почав справжній шантаж: Росія почала стягувати війська і так далі. Як зазначив політолог, все ж таки дії Путіна виявилися ефективними, і президентові США довелося зустрітися з Путіним у Женеві у червні 2021 року.

«Усі тоді розуміли, що насправді напад не готується: так напад не готують – так лише шантажують. Але, дошантажувався – зустріч відбулася, а результатом зустрічі була одна чітка дія: Байден перестав тиснути на «Північний потік-2», він остаточно відкликав усі санкційні процедури», - підкреслив Тарас Чорновіл.

Як зазначив політолог, тоді у Женеві Байден підкреслив, що наступні 6 місяців він буде чекати якихось змін з боку Росії і риторика президента США було досить жорсткою. Але, за словами експерта, Путін не тільки не припинив агресивні дії проти України, а посилив їх, також почав енергетичний шантаж Європи.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

«За 6 місяців Путін не виніс жодних уроків і почав робити все гірше і гірше. Мотив Байдена простий: Путін знову шантажував, але не Америкою, тому що там відповідь була б симетрична й дуже болісна, а шантажував традиційно Україною – нікому не потрібно вторгнення Росії в Україну і Байден знову здався на цей шантаж», - сказав Тарас Чорновіл.

На думку експерта, Байден справді не хотів зустрічатися з Путіним, але у черговий раз піддався шантажу Путіна, що ніби він зараз нападе на Україну, як це було пів року тому.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній заявив, що Мінські угоди мертвонароджені.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Постернак розповів, від чого залежить результат наступних виборів.