Про це він розповів у своєму блозі.

«Ми звикли до того, що в нашому розумінні гроші це або готівка, або те, що дуже швидко перетворюється на готівку (гроші на банківських картках, - Ред.). На всю Україну існує багато грошей, але у готівці цих грошей є лише частина. Загалом в Україні 1.722 мільярди гривень і з них у готівці 515 млрд», - зазначив Сергій Лямець.

За словами експерта, ще недавно у готівковому обігу було близько 600 мільярдів гривень. Як зазначив Сергій Лямець, кількість готівки зменшилася, тому що частина населення йде на безготівковий розрахунок.

«У розвинених країнах готівки в обороті набагато менше. Паперових грошей у тій же Європі досить мало. Ті, хто були в Європі, напевно, стикалися з явищем, що купюру в 500 євро не будь-де візьмуть», - сказав Сергій Лямець.

Як зазначив експерт, великі банкноти рідко десь беруть у Європі, тому що існує думка, що більшість таких купюр нажиті корупційним шляхом.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

«Європа та цивілізовані країни вже давно живуть у парадигмі, що в тебе мають бути тільки чесні та підтверджені доходи, але це ніяк не заважає розквіту офшорної індустрії», - наголосив Сергій Лямець.

За словами експерта, весь світ намагається перейти на безготівковий розрахунок, бо друкувати грошові купюри дорого через свою технологію.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець заявив, що транснаціональні корпорації можуть впливати на глобальні процеси.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Лямець розповів як МВФ почав впливати на процеси в Україні.