Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Наша влада довела пенсіонерів до злиднів. Але на цьому не зупиняється. Людям ніхто не пояснює ризиків нової пенсійної реформи. І головне, що не кажуть, це те, що влада на себе не братиме відповідальності», - заявила Катерина Котенкова.

За її словами, якщо не буде позитивних змін найближчим часом – українська пенсійна система продовжуватиме деградувати, демографічна ситуація стає дедалі гіршою, а реальна купівельна спроможність пенсій знижуватиметься. При цьому, зазначає журналістка, як не дивно, але більшість українців продовжують підтримувати політиків, які пропонують прості рішення та обіцяють великі пенсії, які насправді взяти ні звідки, і все знову йде коло.

«Солідарна бідність українців. Саме так можна сказати про нашу солідарну пенсійну систему. Цього місяця виріс розмір мінімальної пенсії – з 2400 до 2600 гривень. І то таку пенсію отримують не всі. Багато хто отримує ще менше. Існує солідарна пенсійна система. Але навіть наша влада розуміє, що вона не є ефективною», - зазначила Катерина Котенкова.

Вона нагадала про заяву Сергія Марченка, який попереджав, що зараз 40-річні можуть не розраховувати на пенсії, а також прем’єра Дениса Шмигаля, який заявляв про брак грошей для виплати пенсій вже через 15 років. Журналістка зазначила, що зараз, начебто, ситуація не критична, бо держава виплачує гроші всім пенсіонерам. Насправді ж, каже Катерина Котенкова, не все так добре.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

«Адже пенсії маленькі. Жити за них неможливо. Більшість українців отримують пенсію менше ніж 3000 гривень. Тобто половина пенсіонерів отримує не більше 3 тисяч гривень, а середня пенсія становить лише 28% від середньої зарплати. У той же час за нашими зобов'язаннями перед Міжнародною організацією праці вона повинна бути не менше 40%. Ці сумні показники є наслідком нежиттєздатності солідарної системи», - заявила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.