Свою думку він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» на каналі «Як насправді?».

«Лукашенко вже у 2014 році надто глибоко погруз у відносинах з Росією, тому стати посередником для України він ніяк не міг. Втім, на той час українська післяреволюційна влада справді шукала варіантів якогось контакту з Путіним, у тому числі й через Білорусь. Цей пошук шляхів йшов з самого моменту інавгурації Порошенка. Порошенко ще до приходу до влади мав добрі відносини з Лукашенком, і він, ставши президентом, намагався знайти підхід до Путіна через нього. Але ця спроба не спрацювала», - зазначає Тарас Чорновіл.

Говорячи про події 2014 року, він також торкнувся питання, яку роль на Донбасі відіграли російські військові, а яку – сепаратисти з-поміж місцевих жителів.

«Так, українські сепаратисти – реальність. У 2014 році сепаратисти були багато де – і у Харкові, і у Запоріжжі. Ось тільки там, де не з'явилася Росія, все залишилося спокійно та мирно. Зараз у Запоріжжі немає окупації, там не командують ФСБшники, там діє українська влада та відбуваються вибори до українського парламенту», - каже Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, наскільки впливовою є зараз в Україні російська пропаганда.

Також Знай.ua повідомляв, що Чорновіл прокоментував онлайн-зустріч Байдена та Путіна.