Про це він розповів у своєму блозі.

Експерт зазначає, що колись після проголошення незалежності в Україні друкували гроші для того, аби виплатити людям зарплати. «Є державні витрати, які не здійснює Нацбанк, а він займається тим, що забезпечує те, що гроші є як такі», - пояснює він.

За словами Серія Лямця, державні рахунки є в банках, зокрема вона має їх і у «своєму банку», казначействі, але це радше просто назва. «У різних підприємств є свої гроші, вони знаходяться у банках і є спеціальний банк у держави, який називається казначейством: там є гроші у центральних органів влади та місцевих», - розповідає журналіст.

Він додає, що джерела цих коштів – кредити та податки. До того ж, зазначає Сергій Лямець, закон надає державі монополію на силу, вона може вимагати у громадян кошти через податки. «Національний банк – це, з одного боку, банк для уряду, але з іншого – він здатний створювати гроші з «порожнечі». У нього є «чарівна кватирка» – емісійний рахунок», - підкреслює блогер.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лямець заявив, що транснаціональні корпорації можуть впливати на глобальні процеси.

Також Знай.ua писав про те, що Лямець розповів, скільки всього грошей в Україні.