Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Юрій Подорожній зазначив, що друга за цей рік зустріч президентів Байдена та Путіна вдруге стала причиною напруженості навколо українського кордону. На його думку, якщо вперше ця вистава нагадувала трагедію, то цього разу стала більше схожа на фарс.

«Звісно, що ключовим для російсько-американських відносин лишається Китай. Адже росіяни, які хочуть балансувати між Китаєм та США, хочуть отримувати з цього якнайбільші переваги. І Україна стає лише предметом торгу. А тому сподіватись на завершення війни внаслідок поліпшення чи загострення російсько-американських стосунків не варто», - заявив Юрій Подорожній.

За його словами, що б сьогодні росіяни не робили на українському кордоні вони не отримають від США відсіч, гідну зусиллям росіян. Політтехнолог зазначив, що фактично Кремль розуміє, що в стосунках із Києвом у Вашингтона червоних ліній немає.

«Важко сказати, що переконало західний світ, що Кремль, відновивши кордони колишнього СРСР, заспокоїться. Однак прагматичні політики в західних столицях розуміють, доки Москва копирсатиметься на території колишнього СРСР – вони у безпеці. І за великим рахунком, Захід сьогодні захищає від Росії не НАТО, а країни, що розташувались на кордонах РФ», - додав Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Росія підвищує градус напруги на кордоні з Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі прокоментував «держпереворот», який мав відбутися 1 грудня.