Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Ялі розповів, що інформацію про те, що зустріч Путіна з Байденом у відеоформаті відбудеться вже у вівторок, офіційно підтвердили речники обох президентів. Політолог нагадав, що перед цим авторитетне американське видання Washington Post опублікувало чергову статтю про плани нападу Росії за участю до 175 тисяч військовослужбовців на Україну вже в січні з посиланнями на дані американської розвідки. Крім того, наголосив він, карту поетапного наступу РФ на Україну одночасно опублікувало і авторитетне німецьке видання BILD.

«У ситуації, що склалася, обидві сторони переслідують власні цілі та завдання. Якщо говорити про Путіна, то цим він підвищує свої переговорні позиції і змушує Байдена піти на прямий діалог», - вважає Ялі.

За його словами, під тиском Кремля ставлення з боку США змінилося, і Байден уже готовий провести новий раунд переговорів з Путіним. Ялі зазначив, що Путіну допомогло досягти мети також створення напруженості на білорусько-польському кордоні за допомогою штучно створеної Лукашенком міграційної кризи. Політолог назвав основною метою президента РФ переконання Байдена чинити тиск на Зеленського щодо реалізації політичної частини Мінських угод.

«Крім того, у свіжій статті Washington Post наголошується, що Росія, спрямовуючи війська до кордону з Україною, підіймає градус напруги, щоб вибити у Вашингтона гарантії того, що Україна не вступить до НАТО, а сам Альянс утримається від військових дій на території цієї країни і довкола неї. І підтверджує, що це питання може також обговорюватися між Володимиром Путіним та Джо Байденом під час їхньої відеозустрічі», - розповів Ялі.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.