Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» на каналі «А як насправді?».

Політик відзначає, що в часи першого Майдану у 2004 році Україні вдалося втриматися саме завдяки економічним зв’язкам із Білоруссю. «Врятували вони й Білорусь – навіть більшою мірою, ніж нас. І всі ці роки такі зв'язки зберігалися», - підкреслює Тарас Чорновіл. Принагідно ексдепутат згадує, що у 1990 році його батько В’ячеслав Чорновіл, який був тоді очільником Львівської обласної ради, також розв’язав проблему з економічною блокадою області завдяки зв’язкам з Білоруссю.

Зараз же, констатує він, Україна втратила можливість вести діалог із Білоруссю нормально. «Але я думаю, варто спробувати повернути хоча б ту ситуацію, яка була за часів Кучми. Згодом в Україні змінилася влада, замість Кучми прийшов Ющенко – і вектор нашої зовнішньої політики змінився, але з Білоруссю тоді збереглися відносини. А відносини були непогані», - розповідає Тарас Чорновіл. Гість програми зазначає, що його ставлення до Кучми доволі неоднозначне, але він зміг побудувати систему економічних відносин між Україною та Білоруссю на кількох рівнях.

Зараз же, міркує він, для виправлення ситуації робити щось можна, але з кінця цього року – доволі важко. Тарас Чорновіл акцентує на тому, що Росія керує Білоруссю ззовні.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чорновіл розповів, що Порошенко ще до приходу до влади мав добрі відносини з Лукашенком.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, чи працює сьогодні в Україні російська пропаганда.