Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«У грудні мільйонам українців підвищать пенсії, за умови, якщо вони старші за 65 років і мають повний страховий стаж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. У цій категорії пенсіонерів розмір виплат залежить від мінімалки, їм платять не менше 40% цієї суми, а мінімальна заробітна плата зросте з 6 до 6,5 тисяч гривень. З початку року такі пенсіонери отримують 2400 гривень, але у зв'язку з підвищенням їм додадуть по 200 гривень, тобто їхня пенсія становитиме 2600 гривень», - повідомила Любов Рибалка.

Ведуча сказала, що гроші на підвищення пенсій є і про це повідомив прем'єр Шмигаль. Але відразу Пенсійний фонд України просить Кабмін збільшити його бюджет на 4 мільярди 340 мільйонів гривень, підкреслила вона, якраз на виплату пенсій. Загальну нестачу коштів для підвищення мінімальних пенсій ПФУ оцінює у 900 мільйонів гривень, підтвердила вона, крім того, заявляють про зростання видатків понад заплановані на загальну суму 3 мільярди 400 мільйонів гривень.

«А саме через перерахунок спецпенсій для чорнобильців, військових, суддів та прокурорів. Що ж рік у рік питання про те, де знайдуть гроші на підвищення пенсій так і залишається відкритим. З 1 грудня піднімуть і мінімальну пенсію – це пов'язано із зростанням прожиткового мінімуму. Проте добавка становитиме лише 80 гривень, тобто замість 1850 гривень вони отримають 1930 гривень. Але є певна група пенсіонерів, які матимуть не по 80 гривень, а по 800 гривень. Це ті пенсіонери, які свого часу отримували великі офіційні зарплати», - резюмувала Любов Рибалка.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.