Свій коментар експерт дав у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Низка провідних країн і справді бачить в Україні лише аграрно-сировинний придаток. Багато реформ, які нам нав'язують, мають закріпити Україну в статусі аграрної країни. Але говорячи про економіку України, треба розуміти просту річ: основний драйвер її розвитку – це промисловість. А українська промисловість склалася ще за часів СРСР, в епоху індустріалізації. 95 відсотків нашої економіки перебувають на рівні третього чи четвертого технологічного укладу, і лише п'ять відсотків – це п'ятий уклад. А в розвинених країнах, на зразок США чи Німеччини, п'ятий уклад становить до 80 відсотків економіки», - розповідає Ігор Уманський.

Тому, на його думку, Україна має здійснити технологічний стрибок.

«Якщо ми спробуємо наздогнати розвинені країни, то в цей час вони не стоятимуть на місці. Йдеться про спробу наздогнати їх, рухаючись тим самим шляхом, лише трохи швидше. А світ зараз уже входить до шостого технологічного укладу. І найшвидше розвиватимуться ті країни, які перейдуть до нього першими. Тож Україна має переходити до нього не поступово, а одразу», - вважає Ігор Уманський.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він зазначив особливості спрощеної системи обліку для малого бізнесу.

Також Знай.ua повідомляв, що Уманський розповів про процес розробки цієї системи.