Про це він розповів у програмі #SaveФОП з Сергієм Доротичем.

«Україна на той момент, виходячи з кризи і напрацьовуючи певні рішення, вже мала значний відтік працездатного населення. Активно йшли процеси розбудови якихось ланцюжків, торговельних моделей з Польщею, Туреччиною, країнами Балтії тощо. Але можливості працювати в легальний спосіб, в тому числі з невеличким підприємцем в Україні, не було. Тоді виникла ідея створити інструмент спрощеної системи, тоді він створювався за перехідними положеннями Конституції, указом президента», - каже він.

Ця ідея народилася в офісі тодішнього міністра економіки Віктора Тігіпка, де працював Уманський. Після цього був створений відповідний комітет, який опікувався підприємцями.

«Вже потім, працюючи в міністерстві економіки, я курував підприємницький напрямок. Через мене координувалася діяльність Держпідприємництва, який на той момент очолювала Олександра Кужель, і яка також була причетна до народження цієї ідеології. Ідея спрощеної системи тоді закладалася дещо інша. Нам необхідно було легалізувати в принципі цей вид діяльності», - зазначає економіст.

Важко згадати, хто був автором концепції, бо дуже багато рішень вироблялося в командах під час мозкових штурмів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Але ідея була така: що це робиться тимчасово, на один-два роки. За цей час новий уряд, який очолив Ющенко, має напрацювати дієздатну нормальну модель, яка б дозволяла, з одного боку, і підприємцям спокійно, не витрачаючи великі кошти на адміністрування, бухгалтерів, звітність, працювати. З іншого боку, це була саме спрощена система оподаткування», - розповідає Уманський.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін прогнозує посилення хаосу на світових ринках: «Ковід нікуди не пішов».

Також Знай.ua повідомляв думку Дмитра Васильця, що співпраця України з Міжнародним валютним фондом небезпечна для її економіки та державності.