Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

За його словами, залежність України від цін на сировину робить її ще більш уразливою у ковідний рік.

«В аграрному секторі Україна залишається у сировинному компоненті світової економіки, яка максимально залежить від глобальних трендів. Якщо почнеться світова рецесія, зазвичай ціни на фрі-активи різко знижується. Це вдарить по Україні дуже сильно», - каже він.

Амелін висловився і про ймовірність світової рецесії, про яку говорять останні кілька років, починаючи з 2019. Ще до завершення каденції Трампа багато інвестбанків та аналітиків очікували, що почнеться світова рецесія, і це буде криза боргова, насамперед.

«Але Трамп, бажаючи втриматися біля керма, досить ефективно накачував американську економіку опціями для стимулювання. Була найнижча інфляція, найнижче безробіття. Але потім стався ковід, який повністю всі плани змінив. Ковід нікуди не пішов. Ніхто не гарантує, що не буде нової, сильнішої хвилі ковіда і після штаму Дельта не з'явиться вісім інших штамів. І це впливатиме на політику держав щодо формування логістики, комунікацій, взаємодії. Ймовірно подальше порушення виробничих ланцюжків, логістичних ланцюжків. Це вноситиме, знову-таки, хаос на всю економіку», - підкреслює гість програми.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз ми бачимо зростання інфляції, тому що 2020 року різко впав попит, за цим попитом знизилася пропозиція, зазначає він. «У 2021 році попит почав відновлюватися, пропозиція за ним не встигає насамперед на ринку напівпровідників. Така циклічність і хаос на різних ринках може продовжитись наступного року».

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін пояснив, чому хороше життя – це не котеджне містечко і п'ятиметровий паркан

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».