Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Гроші, які Україна отримає від Світового банку, – це не допомога, а позика. Причому на ці гроші ми купимо контейнери для зберігання вакцини – у тих, хто нам їх позичив, а потім ще повертатимемо їх з відсотками. Зараз ми отримали від Світового банку 150 мільйонів доларів, а нещодавно ЄБРР дав нам 215 мільйонів – на таких самих умовах. Та й гроші від ЄБРР у yас не освоювали, бо не знали, на що їх витрачати – витрачали на консалтинг. При цьому українські медики проводять для МОЗ консалтинг безплатно, пояснюють ситуацію. Нам, медикам, не потрібні ні кредити, ні проценти», - каже Анатолій Якименко.

Він також дав свій прогноз щодо того, скільки ще хвиль пандемії очікують на Україну.

«Нові хвилі пандемії будуть доти, доки ми маємо несуб'єктний уряд і несуб'єктного міністра охорони здоров'я. Така влада не здатна зупинити поширення зарази», - вважає Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він зазначив, що штам коронавірусу «Омікрон» поки ще дуже мало вивчений.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Якименка, нинішні та колишні керівники українського МОЗ позбавлені людських рис.