Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Анатолій Якименко зазначив, що поки не можна напевне сказати, чи є новий штам коронавірусу COVID-19 “омікрон” небезпечнішим за попередні.

“Про це ще ніхто не знає і про це чесно кажуть, що його контагіозність і вірулентність поки досліджується. І так само важкість перебігу, ускладнення, наскільки він відрізняється від “дельти”. Будуть вивчати… Вірус завжди мутує, це його природний стан. І ми повинні розуміти, що завтра буде інший, вчора був ще якийсь. І в принципі оця актуалізація штамів це більше не епідеміологічний і клінічний”, - сказав Якименко.

За його словами, якби захотіли кожного тижня досліджувати вірус, то кожного разу б отримували інший варіант.

“Коли ви виходите з повідомленням, що є новий штам, то його можна тоді тільки актуалізувати, це повідомлення, коли вам чітко відомо, які клінічні наслідки. Він важчий, легший, контагіозність, вірулентність. Коли у вас є якась інформація”, - додав експерт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Він зазначив, що навіть попри те, що вірус мутує і будуть з’являтися нові штами, вакцинація буде продовжуватись, поки це дозволяє врятувати хоч якусь кількість життів.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко заявив, що українським міністрам охорони здоров’я бракує людяності.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що, на думку медексперта, питання про вплив вакцинації на імунітет – дуже об'ємне та глибоке.