Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Звичайні кияни знову можуть почати накопичувати борги за опалення, мешканці столиці почали отримувати квитанції з космічними сумами. Вартість 1 гКа для бізнесу від КП «Київтеплоенерго» становить 6696,81 грн – це як мінімум у 4 рази вище, ніж рік тому. Насправді це означає, що ціни зростуть на всі товари та послуги без винятку, а малий та середній бізнес «ляже» майже весь, оскільки тепер такі ціни виявляться підйомними далеко не для всіх», - розповіла Катерина Котенкова.

Більше того, додала журналістка, деякі ЖК не змогли потрапити до меморандуму та отримати від «Нафтогазу» дешевий газ, і змушені закуповувати його за біржовою ціною. За її словами, борги за комуналку зростуть у геометричній прогресії і скоро платити в Україні буде нічим і нема кому.

«У жовтні цього року послуги ЖКГ для українців коштували в 1,5 раза або на 5,5 млрд грн дорожче, ніж рік тому – у жовтні 2020 року. Це дані Державної служби статистики України. Це так нинішня влада стримує зростання вартості послуг ЖКГ. Ніколи послуги ЖКГ не коштували так дорого в історії країни, як зараз. Ну, і, як наслідок, плюс 4 млрд гривень боргів за послуги ЖКГ лише за місяць, бо людям уже нема чим сплачувати такі тарифи», - заявила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.