Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Головна причина зустрічі Зеленського з Макроном і Шольцем – це відсутність зустрічі у форматі Нормандської четвірки. Тому вони зустрічаються в такому обмеженому колі, тобто умовна Нормандська трійка. Головний підсумок питання – це мирне врегулювання, загострення ситуації на україно-російському кордоні. Але про що б вони не говорили та домовлялися, Західні партнери тут залишаються лише зв’язною ланкою з представниками РФ», - розповіла Мирослава Майніна.

Політолог сказала, що останні два тижні телефонні розмови між представниками Заходу, Європи, США та Росії – це така основна тенденція. Ці розмови важливі, вважає вона, тому що це дає змогу зрозуміти основні пріоритети та які заклики однієї та іншої сторони. Єдине потрібно відзначити, повідомила вона, що є трошки недостатність комунікацій з українською стороною. З одного боку, це дає змогу представити якусь спільну позицію Заходу Україні, підкреслила вона, але є і певні загрози, що Україну не почують.

«Але з іншого боку і Україна не виступає з якимись конкретними пропозиціями. І якщо ми говоримо про саміт та зустріч з Макроном і Шольцем, то це можливість не лише прокомунікувати, що є проблема і її потрібно вирішувати, а ми так само можемо приїхати з якимись конкретними напрацюваннями. Зараз йде доволі активна дискусія щодо переформатування чи створення нового формату мирного врегулювання. У мене постає питання, чому Україна не представляє та не просуває свій порядок денний та пропозиції щодо переговорних форматів?», - резюмувала Мирослава Майніна.

Популярні новини зараз
Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Старіков розповів, чи буде зустріч Зеленського та Путіна.