Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Те, що отримують у платіжках кияни, розлітається як вірус по всіх областях. Кияни вже відчули на собі ще одне ноу-хау від «Нафтогазу» – абонентську плату», - повідомила Любов Завальнюк.

Журналістка пояснила, що мешканці Києва отримали оновлені платіжки за комунальні послуги, і тепер вони будуть змушені оплачувати абонентську плату. За її словами, абонентську плату виставлятимуть за постачання тепла, гарячої води та послуг водоканалів, а її вартість затверджується за формулою і має граничний розмір.

Любов Завальнюк зазначила, що максимальна сума абонплати, яку братимуть з однієї квартири – 30,95 за послугу з постачання теплової енергії та 33,74 – за послугу з постачання гарячої води. Вона додала, що ця плата прив'язана до прожиткового мінімуму, регулярно підвищуватиметься і проводитиметься незалежно від сезону.

«От коли я справді рада, що прожитковий мінімум виріс лише на 1%. У масштабах України це про яку суму йдеться? На думку експертів, якщо брати у сумі, то додатково українці щомісяця платитимуть більше на 2 млрд гривень за комунальні послуги. А у 2022 році вийде понад 24 млрд гривень», - розповіла Любов Завальнюк.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.