Про це він розповів у своєму блозі.

«Припиняти договір оренди треба правильно, інакше буде автоматичне продовження оренди, що фактично означає втрату землі. Припинення договору у зв’язку з закінченням його строку дії – не така проста річ», - зазначив Роман Головін.

За словами експерта, дату закінчення строку договору визначити досить важко. Як зазначив експерт, багато власників землі помилялися у розірванні контракту з орендарем та отримували продовження оренди.

«При усіх складнощах, припинення дії договору у зв’язку з закінченням строку, на який його було укладено, залишається єдиним способом припинити ненависну оренду землі. Наша мета – не дати орендарю можливості продовжити користуватися вашою землею. Ситуація відсутності аргументів у орендаря змушуватиме його припинити користування вашою землею, що дасть вам можливість перейти до самостійного господарювання на власній землі», - сказав Роман Головін.

Як зазначив експерт, прийнятті нові закони щодо регулювання земельних відносин не відповідають принципу правової визначеності, тому припинення дії договору оренди землі необхідно робити як за нормами законів, які діяли на момент укладання договору, як і за законами, які діють зараз.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..." США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

«Без доброї волі орендаря, власник землі не зможе нічого зробити зі своєю землею, тому потрібно у будь-який спосіб уникати та ухилятися від перескладання договорів оренди. Припинення дії договору у зв’язку із закінчення строку – поки що єдиний спосіб припинити оренду», - підкреслив Роман Головін.

Як повідомляв Знай.uа, Роман Головін пояснив, навіщо Україні необхідна промислова програма.

Також Знай.ua публікував слова Романа Головіна: Націоналізація як механізм може забезпечувати національну безпеку.