Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Націоналізація – це механізм державного управління та публічної політики. Це механізм, який може забезпечувати як відновлення, так і розвиток економіки. Націоналізація як механізм може забезпечувати національну безпеку, продовольчу та оборонну безпеку. Без цього механізму в принципі не існує жодна держава», - розповів Роман Головін.

Експерт завив, що націоналізація землі в Європі була на початку двадцятого сторіччя, і ми не далеко відійшли від процесів націоналізації. І в Україні вона вже певним чином існує, повідомив він, банкопад це теж елемент націоналізації. Будь-які банки до яких була заведена тимчасова адміністрація, вважає він, фактично держава взяла на себе управління.

«ПриватБанк» на сьогодні не працює ефективно, і це вже питання корупції у владі. Призначте ефективних менеджерів, які будуть і далі продовжувати розвивати його. «ПриватБанк» - це певним чином монстр банківської системи і він генерує мільярди прибутків. Головне, щоб вони не втратили ці позиції. Якщо раніше «ПриватБанк» не показував по 30 мільярдів прибутку щороку, то зараз ці прибутки є. Тому це корисний приклад, а не корисним є тільки те, що незрозуміло, що відбувається з керівництвом», - резюмував Роман Головін.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський вважає Нацбанк України філією МВФ.