Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Йшлося про умови отримання чергового траншу МВФ, які експерт вважає за кабальні для України.

«Остаточне здавання суверенітету відбувається за Національним банком. Планується, щоб Нацбанк взагалі не залежав від української держави. Вже ухвалено закон і підписано президентом, де взагалі нівелюється роль, насамперед контрольна, Ради Національного банку. Все йде до рук правління Нацбанку, вже навіть внутрішнього контролю немає. Уряд його давно відрізав законодавчо. Більше того, у законі про національний банк запровадили такий механізм, що тепер Національний банк може давати кредити із золотовалютних резервів нерезидентам!», - зазначає він.

Експерт пояснив, що це означає можливість різного роду махінацій із великим міжнародним фінансовим капіталом.

«Які будуть відсотки, у що будуть вкладені ці гроші, ми не знаємо. У будь-якому разі, де б не зберігалися гроші, і який би не був незалежний Національний банк – якщо надходять рахунки, всі ці рахунки оплачуємо ми з вами, українські платники податків. Чи то прямо з бюджету, чи опосередковано через зростання цін, девальвацію курсу гривні, всього чого завгодно. Але зрештою за все платимо ми», - каже економіст.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зафіксовано, що найголовніша мета Нацбанку – це інфляційне таргетування, щоб інфляція була не вищою за п'ять відсотків.

«Не враховується той факт, що інфляція, яка відбувається зараз, абсолютно не залежить від політики Національного банку. Але заходи, які вживає Нацбанк для того, щоб стримати цю інфляцію, стискають банківське кредитування», - робить висновок Скаршевський.

Як повідомляв Знай.ua, Ілля Несходовський обгрунтував необхідність співпраці України з МВФ.

Також Знай.ua повідомляв, що Дмитро Василець вважає: МВФ наступає на суверенітет України.