Про це він розповів у програмі «По ділу» з Любовю Завальнюк.

«Якби не Міжнародний валютний фонд, то у 2014 році Україна просто припинила б своє існування. Влада Януковича – Азарова фактично довела країну до банкрутства, про що безпосередньо заявляв Азаров у своєму інтерв’ю. Вони поїхали до Росії, щоби отримувати гроші, які мали б підтримати нашу країну, щоб вона не оголосила дефолт і не припинила своє існування. Вони отримали спочатку три мільярди доларів, які потім вкрали, і розраховували на 15 мільярдів доларів в цілому. Коли вони втекли з країни, то по факту залишили бюджет із коштами всього 100 тисяч гривень», - розповідає він.

Після втечі Януковича до Росії в бюджеті не було коштів на виплати пенсій, почались російська військова агресія, торговельна війна та економічні обмеження.

«Якби на той момент нам не надійшли кошти з МВФ, то сьогодні ми б уже були колонією Росії, нас би повністю поглинули, однозначно. Ці гроші нас врятували від банкрутства, врятували нашу країну від повної окупації, яка могла б бути у 2014 році», - каже економіст.

Він вважає, що співпраця з міжнародним валютним фондом потрібна Україні постійно.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Ті вимоги, які ставляться, - це вимоги, які формує безпосередньо саме Міністерство фінансів. МВФ цікавить, яким чином ви будете забезпечувати повернення коштів, і ми їм пропонуємо шляхи реформування, які дозволять виправити ці недоліки, які зараз існують у державному управлінні. Ці реформи необхідно проводити, в першу чергу, нам. І саме в цьому випадку ми отримаємо найдешевші гроші у світі, які тільки можна запозичити Україні», - робить висновок Несходовський.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін прогнозує посилення хаосу на світових ринках: «Ковід нікуди не пішов»

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».