Про це Катерина Павлова розповіла у новому блозі на каналі «MY.UA».

«Підвищення пенсій українці відчують на собі вже в грудні, правда доплати будуть різні. Комусь 800 гривень, комусь 200 гривень, а декому лише 80 гривень. В розподіленні нічого нового, хто отримував невелику пенсію – отримав найменшу надбавку, а хто достатню - найбільшу. Не те, щоб справедливий, але вже звичний принцип в Україні. Надбавка залежить від підвищення мінімальної зарплатні в грудні на 500 гривень, тобто до 6 500 гривень», - повідомила Катерина Павлова.

Катерина Павлова сказала, що від цього залежать пенсійні виплати тих, хто старше за 65 років та тих, хто виконав умови щодо стажу. Для жінок це - 30 років, а чоловіків - 35 років, нагадала вона, пенсії цієї категорії залежать саме від мінімалки і мають складати щонайменше 40% від неї. Такі пенсіонери отримуватимуть 2 600 гривень, підтвердили вона, тобто на 200 гривень більше, ніж з початку року. Гроші на підвищення пенсій в бюджеті є, підкреслила вона, так запевнив прем’єр Шмигаль.

«ПФУ навпаки каже, що грошей не вистачає та пропонує Кабміну збільшити йому бюджет на 4 млрд 340 млн гривень, бо лише для вищеназваної категорії старше 65 років нестача в бюджеті близько 900 млн гривень. Окрім цього ПФУ скаржиться, що його витрати зросли вище запланованих на 3 млрд 4 млн гривень. Завдяки перерахунку виплат пенсій для чорнобильців, військових, суддів та прокурорів, тобто виплат, назначених згідно зі спецзаконом за судовими рішеннями. Зрозуміло, що гроші на підвищення пенсій знайдуть, але знов виходить, що уряд не підіймає економіку, а лише заштопує дірки», - резюмувала Катерина Павлова.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибалка розповіла, що мінімальна заробітна плата зросте з 6 до 6,5 тисяч гривень.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, як зміняться соціальні виплати для українців у грудні.