Про це він розповів на каналі «Znaj.ua» у програмі «Суть подій».

«Дефіциту не буде точно: на полицях будуть продукти і все буде більш-менш нормально з точки зору наявності ресурсів, але коли ми говоримо про доступність та ціни, то це дещо інше питання. ООН виводила індекси продовольчої безпеки і там є цікавий індекс, що якщо домогосподарство витрачає на харчі більше 60% сімейного бюджету, то воно знаходиться у продовольчій небезпеці», - зазначив Олег Пендзин.

На думку експерта, єдина проблема пов’язана з продуктами, яка може статися в Україні, – це зменшення доступності продуктів харчування через зростання їхньої ціни.

«Це є найбільш небезпечним для малозабезпечених верств населення. Продукти будуть, але їхня доступність для соціально вразливих верств населення буде нижче, ніж у цьому році», - підкреслив Олег Пендзин.

Як зазначив експерт, цю тенденцію можна прослідити із цінами на продукти борщового набору: на сьогоднішній день суттєво виросла вартість окремих продуктів до борщового набору.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, таролог Анастасія Казачок заявила, що камінь ніколи не зашкодить людині.

Також Знай.ua публікував слова Любові Завальнюк: Жодній владі не вигідно мати багатий народ.