Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«Дефіцит Пенсійного фонду перевищив 15 млрд гривень, загальний обсяг доходів ПФУ у січні та листопаді становив трохи більше, ніж 460 млрд гривень, а загальний обсяг витрат понад 475,5 млрд гривень. У свою чергу Кабмін збільшив витрати Пенсійного фонду на 18,5 млрд гривень. І вони обіцяють, що це дозволить збільшити виплату пенсій на 2 600 гривень. Згідно з документом, брак коштів для підвищення мінімальної пенсії на 200 гривень людям, які досягли 65 років, оцінюється майже в мільярд гривень», - розповіла Любов Рибалко.

Ведуча сказала, що у фонді пояснили, що дефіцит коштів виник через перерахунок призначених за спеціальними законами пенсій. Це сталося попри те, що цього місяця на виплати пенсіонерам виділили 422 млрд гривень, наголосила вона, а це на 2 млрд 600 млн більше, ніж планувалося. У фонді стверджують, повідомила вона, що цей бюджет розрахований до копійки і в ньому немає грошей на позапланові витрати.

«Водночас у Мінсоцполітиці вже запевнили, що затримок не буде і збільшення виплатять вчасно. Простими словами грошей на те, щоб виплатити все, що обіцяли, немає, але нічого страшного, ми, як завжди, візьмемо в борг у казначейства. Тим часом наступного року дефіцит Пенсійного фонду досягне рекордної позначки 200 млрд 600 млн гривень. Тобто суддя, який вийшов на заслужений відпочинок, може розраховувати на виплату у розмірі 91 200 гривень», - резюмувала Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович заявив, що українські соціальні фонди – це величезні схеми.

Також Знай.ua писав про те, що Івшина пояснила, чому не є прихильницею української анархії.