Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Тед Круз (представник республіканської партії, - ред.) представляє в Сенаті Техас - штат-лідер з видобутку сланцевого газу. Нафтогазовий сектор є традиційним спонсором Республіканської партії і саме він зацікавлений у тому, щоб не допустити запуск нового газопроводу з РФ до ЄС, що лише посилить залежність від постачання російського газу. Трамп вводив санкції проти Північного потоку-2 і паралельно вимагав збільшити постачання зрідженого газу зі США до ЄС, де завдяки «сланцевій революції» видобуток газу в окремі роки перевищував видобуток газу до РФ», - розповів Максим Ялі.

За його словами, Круз використовує ситуацію і у своїх особистих цілях, прагнучи збільшити свою підтримку не лише у Техасі, а й серед прихильників Республіканської партії загалом. Максим Ялі зазначив, що напередодні старту президентської кампанії в США у 2016 році він був чи не головним кандидатом на висування від республіканців. Але потім, додав політолог, з'явився Трамп, розгромивши в пух і прах усіх своїх конкурентів.

«Тепер же, коли судові позови проти найближчого оточення Трампа та його особисто продовжують розглядатися в американських судах, а щодо розслідування штурму Капітолію в січні 2021-го вже винесено перші вироки, з'являється реальна можливість того, що демократам вдасться досягти своєї головної мети. А саме – усунути Трампа від участі у президентських виборах у 2024 році», - каже Максим Ялі.

Відповідно, зазначив він, у конкурентів Трампа в Республіканській партії починають з'являтися шанси на участь у президентських перегонах. Політолог пояснив, що протягом свого президентського терміну Трамп суттєво «зачистив» конкурентів, і ніхто з них навіть не наважився висувати свою кандидатуру на праймеріз у 2020-му – їх просто не проводили серед республіканців.

Популярні новини зараз
Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

«Демократи, до речі, також зацікавлені в зростанні популярності та ваги Круза в Республіканській партії як конкурент Трампа, поки питання з його усуненням від права брати участь у виборах у судах ще не вирішене і немає точної визначеності в цьому питанні. Адже представники адміністрації Байдена вже встигли заявити про те, що він планує балотуватися на президентських виборах 2024 року», - додав Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Росія підвищує градус напруги на кордоні з Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, наскільки розумно з боку України розраховувати на підтримку США.