Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Руслан Бортник зазначив, що нещодавно відбувся дуже цікавий та маловідомий публіці візит помічника держсекретаря США Карен Донфрід до України, а потім – до Росії. Він пояснив, що за аналогією до наших реалій помічник Держсекретаря є заступником міністра закордонних справ США.

«В Україні, звичайно, говорили про безпеку та російські війська. У Росії говорили про Мінськ, безпеку та російські червоні лінії. За підсумками цього візиту були дуже скромні коментарі. Але російська сторона заявила одну дуже важливу річ. Про те, що вона передала американській стороні проєкт договору та угоди, в якій мають бути зафіксовані гарантії безпеки для РФ», - розповів Руслан Бортник.

Політолог пояснив, що в цьому контексті йдеться не лише про Україну та навіть не про гарантії безпеки, а також про право РФ визначати свої зовнішньополітичні інтереси та визнання західними країнами наявність у Росії цих інтересів.

«А якщо в країні є зовнішньополітичні інтереси, то це глобальна держава конкурентна держава. Тобто вирішується доля не просто Росії чи України, а вирішується доля визнання Росії як глобальної держави із зовнішньополітичними інтересами у нових сферах впливу. Можливо, такий формат реалізації «нової Ялти», - заявив Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..." США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Павло Клімкін заявив, що він взагалі не знає, чому ми не маємо клепки на державне приватне партнерство.