Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Усі вже давно розуміють, що наступ російських військ на територію України більш ніж ймовірний. Їхнє скупчення на кордоні сягає близько 170 тис. Це підтверджують дані української розвідки. Заяви президентів Росії та Білорусі свідчать про їхні наміри щодо ескалації конфлікту. На превеликий жаль ветеранської спільноти, яка має досвід участі у бойових діях, алгоритм дій цивільного населення від Офісу президента і місцевої влади абсолютно відсутній», - сказав Дмитро Кухарчук.

Дмитро Кухарчук заявив, що центральна влада не має плану щодо підготовки цивільного населення до бойових дій. За словами Дмитра Кухарчука, ветеранська спільнота та активісти вже розпочали підготовку населення самотужки, але з боку місцевої влади не отримали підтримки.

«Нами було здійснено ряд заходів: створення Штабу оборони Черкащини й Громадського штабу; організація великої кількості військових вишколів та безпосередня спроба комунікації з очільником Черкаської області Олександром Скічком», - зазначив Дмитро Кухарчук.

У публікації зазначено, що через відсутність реакції влади, ветерани змушені були звернутись до депутатів Черкаської обласної ради.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Саме тому зараз ми звертаємося до обласних депутатів з проханням негайно створити Оперативний штаб при Черкаській обласній раді, який безпосередньо займатиметься питаннями щодо врегулювання процесів та алгоритмів для захисту місцевого населення у випадку наступу російських військ», - заявив Дмитро Кухарчук.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький розповів, що є головним обов'язком міністра оборони.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Жорін заявив, що нинішня команда влади підібрана невдало.