Про це він сказав в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком.

Сергій Дацюк зазначив, що у кожній цивілізації є зрозумілі один одному принципи, тому є можливість домовлятися. При цьому деякі країни мають установку на мономодельність, універсальні цінності, що найкраще простежується в Росії, а менше у Китаю, Заходу і США.

“Виживе лише один. Кожна цивілізація намагається натягнути свою сову на глобус, або себе на глобус. Постановка питання, що світ – договір цивілізації, вона у тому чи іншому вигляді то яскравіше виступає, то менш яскраво. Сьогодні таким лідером у світі виявився Китай. Він перший, хто поставив і почав обстоювати питання про людство єдиної долі”, - сказав Сергій Дацюк.

За його словами, Захід поки що не поділяє цих поглядів, а зацікавлений у тому, щоб відправити людей на Марс і вже там розвивати цивілізацію.

“Ми там зробимо котел, і цей котел зварить нам якусь цивілізацію з єдиною долею і ми рівнятимемося на неї, а це буде така чернетка. Така квазіпостановка цього питання. А Росія чесно каже – ні, немає жодних Заходів, жодного Китаю, тільки Росія і вона має бути натягнута на весь світ”, - додав філософ.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський розповів, які політичні партії потрібні Україні.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Дацюк заявив, що Україна як держава відбулася.