У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політолог Владислав Дзівідзінський розповів, чи потребує України зміни політичної еліти.

За словами гостя програми, кілька людей – це надто мало для того, аби сформувати політичну силу. З іншого боку, каже він, олігархи свого часу неодноразово виступали спонсорами політичних проєктів, так вони могли втілити власні цілі у парламенті. «Зараз олігархи зацікавлені у створенні нової політичної сили. Вони шукають для цього точки дотику з Разумковим. Але, наскільки я знаю, ці пропозиції були відхилені», - розповідає Дзівідзінський.

Загалом експерт зазначає, що спонсори для політичного проєкту будуть, але проблема тут в іншому: вони переважно короткотривалі, хоч і успішні, як-от «Слуга народу».

Тим не менш, каже він, аби здобути тривалий політичний успіх, потрібно йти іншим шляхом. Політолог пояснює, що держава потребує ідеологічних партій з базисом, основою та позиціюванням – вони можуть існувати в політичному просторі довго.

Але Україна, підкреслює Дзівідзінський, таких партій вже не має. «Є «Свобода», але зараз вона навряд чи може претендувати навіть на представництво в парламенті. Є запит на ліву ідеологію, але таких партій немає», - міркує він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дацюк розповів про виклики для держави й державності в цілому.

Також Знай.ua писав про те, що Новак заявив, що депутати повинні мати приблизно однакові права з усіма громадянами.