У новому випуску програми «Культ особистості» на каналі Руслана Бізяєва філософ і публіцист Сергій Дацюк розповів про виклики для держави й державності в цілому.

«Україна як держава відбулася, проблема лише полягає в тому, що сам концепт держави дуже сильно змінювався за ці 30 років. При чому настільки сильно, як він не змінювався за попередні сто років. І пов'язано це скоріше не з тим, що в Україні щось було не так з державою, а пов'язано це з тим, що взагалі держава повсюдно змінювалася», - розповів він.

Дацюк сказав, що єдність солідарності утримує зв'язку, а оскільки ця зв'язка розірвалася, ми спостерігаємо зміщення кожного з окремих цих явищ. І виявляється, вважає він, що держава живе в одній реальності, нація – в другій, а територія – в третій. Тобто вони все ще зберігаються, повідомив він, але зв'язку між ними вже немає. Оскільки держава вимушена займатися не стільки територією і мовно-культурною єдністю, підтвердив він, скільки реагуванням на безліч зовнішніх викликів.

«Виникла така величезна кількість викликів, що держава переключилася на них, вона з ними працює. І навіть проста проблема у забезпеченні стабільності фінансів перестала бути такою простою. Тому що коли з'являється така штука як криптовалюта, держава взагалі не в змозі прийняти рішення, що з цього приводу робити. Адже немає ніяких засобів контролю не те, що у цієї держави, а взагалі у держав в принципі. І ми йдемо шляхом легітимації криптовалюти, над якою контролю практично не буде», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Бортник розповів, як людям і великому бізнесу потрібно себе захищати.

Також Знай.uа писав, що Бортник пояснив, чому небезпечно міняти внутрішньополітичний курс України.